Despre proiect

Prin filtreaza.info ne propunem să combatem fenomenul știrilor false și propagandei în mediul online. Dorim să provocăm cititorii să evalueze critic informațiile la care sunt expuși. Considerăm că educația mediatică are un rol important în deciziile pe care le luăm și care ne influențează direct calitatea vieții.

Filtreaza.info este un proiect dezvoltat de către A.O. Fortius.

Date de contact

A.O. FORTIUS

Telefon: +373 79 014 868
Email: fortiusmoldova@gmail.com

Cum funcționează?

Pentru a identifica consumatorii de informație falsă, am recurs la aceeași metodă – promovăm știri senzaționale pentru ca utilizatorii să intre pe site-ul Știri de Mahala.

La doar 5 secunde după ce utilizatorii accesează site-ul și încep să citească știrea falsă, apare un mesaj care îi atenționează și le propune să afle mai multe despre dezinformare și propagandă în mediul online.

Utilizatorii ajung astfel pe pagina filtreaza.info unde pot să afle mai multe detalii despre scopul propagandei, tehnicile utilizate și modul în care se pot proteja.

Pentru a amplifica impactul proiectului rugăm utilizatorii să distribuie informația de pe filtreaza.info. Astfel, cititorii care cad în capcana știrilor false vor afla mai multe despre scopul real al propagandei și despre instrumentele de protecție.